marți, 11 august 2009

special.









 Nu am mai postat de ceva vreme.Motive , sincer nu are rost sa-mi cereti.Eu is genu ala de baiat ca si fetele,(:)) ) ma pot scoate din orice cu 1000 de motive. Acuma postez iarasi pentru ca am ce.DAAA.Ceva special ceva super tare.Sa incep.

Era joi si ma plictiseam si vorbeam cu Alina(pritena, de pe atunci) la telefon.Si la un momendat incepe sa-mi scoata ochii ca i-am promis ca mergem la Hateg anu asta.(Alina e din Suceava). Bunnnn.Nu stiu ce am avut atunci pe loc si iam zis ceva de genu " poi hai mergem maine"( cu siguranta am spus asta in speranta ca nu o lasa maicasa)si zice "ok ma duc sa vorbesc cu mama si te sun dupa" . De aici incepe aventura. Ma suna si-mi  zice ca o lasa. (:O) Ce sa va mai spu n ca eu nici nu vorbisem cu mama, dar si aici o fost o faza tare.Incep eu sa-i explic ca merg in Hateg si sa-i zic ca nu stiu, nici macar nu-mi spune daca ma lasa sau nu, ci doar atata: "meri ma uitate pe harta sa sti unde mergi"=)).Urmatoarele 24 de ore pana la tren va pute-ti inchipui ce-o fost. Ideea era urmatoarea: trebuia sa ajungem in Hateg.Pt cei care nu stiu Hategul e un oras micut in judetul Hunedoara foarte simpatic si cu oameni extraordinari(pe bune).Cum nu ma multumeam doar cu 5 ore in tre si Hategul (Alina cu 12 ore in tren) am hotarat sa mergem la Deva, Hunedoara dar si Sibiu si Sighisoara.Alina a pornit la 23 din Suceva, eu urmam sa ma urc in acelasi tren la 3 dimineta.Asa am facut.Acuma ce sa va mai povestesc ce-am facut.Va puteti da seama.Nu ne mai vazusem de 3 saptamani.Logic . Nu mi-am luat bilet decat pana in Alba-Iulia. Am incasat amenda.Nu-i stres , si nu conta, adrenalina e baza.Am aj uns la Deva.Si direct din gara am vazut cetatea.Era geniala(defapt e) trona asa desupra orasului.(ador cetatile, castele si restu de genu).Am facut o vizita la Bila pentru mancare si am inceput hoinareala nostra.Intr-un final , tot intreband am ajuns la telecabina si am urcat sus la cetate.Ce sa va mai explic? Pur si simplu tronam deasupra unui oras cu pritena de mana, si doar soarele deasupra capului.Era o senzatie de bine, pot spune chiar de fericire.( vezi poza). Ne-am pus pe marginea zidului si am inceput sa mancam(defapt eu). Dupa o vreme am coborat am mai vizitat putin Deva si am pornit spre Hunedoara.

Aici iara-si oameni de treaba.Nu sti udaca asa sunt toti sau pur si simplu am avut eu norocul sa  dau doar de oameni speciali.Omul pe care l-am intrebat unde e castelul ne-a dus pana la 100 de m de el. Phuuu .Cand am vazut Castelul Corvinilor.Deci e de vis ma.La un momendat am sunat-o pe mama i-am zis ca e superb si ca pe cand cresc vreau sa-mi cumpere unu:)).L-am vizitat pe tot din capat in capat si ce sa zic.Ramneam puscat cand imi dadeam seama ce tara plina de istorie si locuri superbe de vizitat avem si eu(totusi nu stau chiar in casa) nu am vazut multe din ele, si ma plictisesc acasa, dapoi ceilalti ce zi de zi dorm si stau in fata compului, cat pierdem.Nu o mai lungesc. Merge-ti de-l vizitati si mai vorbim.

Am luat autostopul:))) pana la Hateg unde ne asteptau amicele Alinei.Am ramas socat de oameni de treaba care erau acolo.Si nu exagerez deloc cand zic ca in 2 zile cat am stat acolo am auzit "multumesc" , "scuze" si "cu placere" de cel putin 1000 de ori fiecare.Am inceput sa ma obijnuiesc si chiar sa le urmez bunul exemplu.In Hateg erau zilele orasului deci era plin de oameni ca in rest imi inchipui ca e ca si la Nasaud, pustiu, doar seara mai iesind oameni la racoare.A fost frumos la Hateg si le multumesc pe acesta cale Oanei (si parintilor ei care ne-au lasat singuri si cand au venit acasa , mama ei ne-a facut mancare in 15 minute si ne-a indopat ca pe rate, tatalui ei care ne-a dus pana in Simeria la tren) , Roxanei, Nicoletei si nu in ultimul rand lui Cheche care desi nu recunoste o place pe Oana.

Dupa cum spuneam tatal Oanei ne-a dus pana la Simeria de unde urma sa luam trenul la Sibiu.Ne-a cerut o gramada de banii pt bilet la tren si nu ne-am dat seama de ce pana nu am vazut trenul. Era internatinal cu vagoane curate, aer conditionat, priza si altele.Mistooo.Am ajuns foarte repede in Sibiu.Si ce pot sa va spun? Ne-am dat jos din tren, ne-am interesat de al  tren spre Sighisoara si am inceput si aici hoinareala.Nu am cum sa va explic si chiar de as incerca voi tot nu ati intelege perfect pana nu vizitati Sibiul.Pur si simplu e genial.Poate noi nu ne dam seama si e trist cand ved ca noi nu ne dam seama da isi dau altii.E plin de turisti straini , multii multii exagerat de multi.Ei stiu aprecia, nu ca noi.Ne-am plimbat am facut poze si am admirat arhitectura, intr-un final pe la ora 12 am mancat la o terasa in centru iar apoi ghiciti? pana la ora 2:30 cand aveam trenul pur si simplu am stat pe banca urmarind agitatia ce se stingea tot mai mult din minut in minut.aaa.I-am facut o surpriza Alinei, luand un spray si ne-am "pictat" numele pe un zid.:D.(noua ne-a placut da cred ca autoritatilor nu:P)

LAa 2:30 dupa cum spuneam am avut trenul.Pana la Sighisoara am dormit umpic sa ne mai odihnim.La 4:30 dimineta noi eram in Sighiosoara gata s-o vizitam.Pacat ca ea nu era "gata" pentru noi.Ce ne pasa noua.Am luat-o la pas.E foarte frumosa si noaptea desi nu vedeam scarile si pavelele si ne-am mai testat si noi abilitatile echilibristice.Oricum sper so vizitez si ziua s-o vazd in toata splendoarea.

Deja incepeam sa fiu suparat.Era ultima etapa.La 6:30 am luat trenul spre Cluj.Am vizitat si Clujul pentru Alina (eu cunoscand-ul).Dupa ce am urcat in trenul spre casa clar ca am inceput sa fiu trist.Ultime minute cu Alina si saruturi interminabile.

Ce sa va mai spun?

Ca inca odata nu-mi vine sa cred ce am facut. Pur si simplu in 4 zile am vizitat jumate Romania cu banii putini(ca orice elev roman) si totusi mam putut simti bine si distra.

Trebuie sa incercati si voi.

PE BUNEEEEEE

PS. nu ma am eu cu blogurile si HTML da sper ca intelegeti ca pozele sunt puse exact in ordine inversa.daca cumva va pricepeti va rog sa-mi spuneti.

2 comentarii:

  1. Realizez Headere si Bannere pentru blog Free! Daca te intereseaza contact me @ http://www.blueskyro.wordpress.com pentru mai multe detalii.

    RăspundețiȘtergere

batman batman